viernes, 29 de noviembre de 2013

Cupcakes de llimona i merengue

Bon dia!
Ahir a la tarda estava ben atabalada, així que em vaig posar a fer uns cupcakes. En vaig fer de dos sabors diferents, avui us explico els de llimona i merengue italià. El cupcake és del bloc Objectivo: cupcake perfecto, de l'Alma. Jo n'he fet la meitat i he decidit fer servir dos ous en comptes d'un. 


 Ingredients per 6-8 cupcakes: 
Per la massa:
62 grms. de mantega a temperatura ambient
100 grms. sucre normal
100 grms. de farina.
1 cullerada petita de llevat
2 ous
La ratlladura de la pell d’una llimona

Per el merengue:
2 clares d’oou
60 grms. Sucre
20 grms aigua

Decoració:
Fondant blanc per les flors i de colors per la boleta del mig.
Tallador forma margarida.
Purpurina daurada.


 Preparació:
1. Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i  lleva.
4. Per últim, afegim la pell de la llimona.
5. Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur perquè quedin més bonics. 
6. Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb 8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de cocció amb un ganivet o un punxo.
7. Quan esta, el deixem refredar i reservem.



Per fer el merengue italià:
1. Muntem les clares a punt de neu.
2. Fem un xarop amb l’aigua i el sucre. Ha de quedar força espès.
3. L’afegim a les clares a punt de neu a poc a poc fent un filet, sense deixar de batre.


Per fer la decoració:
1. Fem la margarida i la deixem secar una mica.
2. Fem les boletes de colors i les aixafem amb el dit a sobre la margarida. Les nostres polsades dactilars li donaran una mica de textura.
3. Amb un pinzell gran (jo utilitzo una “brocha”  de posar coloret, nova!) empolsem una mica de purpurina daurada per donar color.

Per muntar:
1. Posem el merengue en una màniga pastissera amb una broqueta de boca llisa i ample. Posem una quantitat bonica de merengue.
2. Amb un cremador de gas torrem una mica el merengue.
3. Quan ja esta fred podem la nostra margarida per decorar i llestos!



Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario