Bon
dia!
El
passat dissabte el meu home va anar a jugar un partit de rugby, i com mana la
tradició van fer un bon tercer temps. En el seu equip s’han organitzat molt bé,
cada jugador porta alguna cosa preparada de casa i així fan un pica pica ben
complert.
Com
no podia ser d’una altra manera, em va demanar cupcakes, així que em vaig posar
mans a l’obra i ja que hi era en vaig fer uns quants més per donar als comerciants de Torroella, que feien una venta solidària de pastissos per recaudar fons per La Marató de TV3.
En vaig fer de dos sabors diferents, avui us
explico els cupcakes-sara.
Ingredients per 6-8 cupcakes:
Per
la massa:
62
grms. de mantega a temperatura ambient
100
grms. sucre normal
100
grms. de farina.
1
cullerada petita de llevat
2 ous
1 cullerada
gran de vainilla
Per
la crema de mantega:
250grms
de mantega
400grms
de sucre + 125 grms d’aigua per fer el xarop. (D’aquest xarop només n’utilitzarem
125 grms)
1
cullerada de xarop de blat de moro(maiz)
Decoració i farcit:
Ametlles
laminades.
Melmelada d'albercoc
Preparació:
1.
Barregem la mantega i el sucre amb la batedora elèctrica.
2.Quan
tenim una massa suau i homogènia i afegim els ous d'un en un.
3. A
continuació i afegim els ingredients secs barrejats: farina i lleva.
4.
Per últim, afegim la pell de la llimona.
5.
Emplenem les càpsules fins la meitat. Recordeu posar-los en un motlle dur
perquè quedin més bonics.
6.
Posem al forn durant uns 14-15 minuts a 180-200 graus (si feu minicupacakes amb
8 minuts haurien d’estar de sobres). Recordeu comprovar sempre l'estat de
cocció amb un ganivet o un punxo.
7.
Quan esta, el deixem refredar i reservem.
Per fer la crema de mantenga:
1.
Muntem la mantega amb una amassadora elèctrica, cal fer-ho durant uns 10 minuts
o fins que quedi blanquinosa.
2. Mentre
estem muntant la mantega fem el xarop. Per fer-ho posem el sucre, l’aigua i el
xarop en una olleta, ho deixem a foc mig fins que arrenqui el bull. Després baixem el foc i
ho deixem coure un parell de minuts més perquè quedi espès. Reservem.
3.
Quan la mantega ja esta blanca i el xarop tebi li anem incorporant a poc a poc.
Per
fer la decoració:
1. Torrem
les ametlles al forn i reservem.
Per muntar:
1. Buidem una mica els cupcakes pel centre i ho farcim amb una mica de melmelada, tornem a tapar amb el tros de magdalena que havíem tret.
2. Posem la crema de mantega en una màniga pastissera amb una broqueta de boca
llisa i ample. Posem una quantitat bonica de crema fent una mena d’espiral.
3. Posem
ametlles al voltant del cupcake, no per sobre, sinó al costa i ja els tenim
aquí!
Bon
profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario